Het aantal mensen dat een eigen huis heeft en dat niet goed verzekerd is, is in Nederland de afgelopen jaren sterk toegenomen. De huizenprijzen stijgen snel en dat betekent dat mensen al hun geld moeten inzetten om überhaupt een woning te kunnen kopen. Vervolgens kijken zij niet meer om naar de juiste verzekeringen omdat men denkt dat daar geen geld meer voor is. Alhoewel je niet verplicht bent om een woonverzekering af te sluiten, is het juist in het geval wanneer je weinig buffer hebt, heel belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit. Een verzekering is namelijk in eerste instantie bedoeld om jou geld te besparen. Je betaalt weliswaar een maandelijkse premie voor je verzekering, maar in ruil daarvoor verklein je de kans dat je tegen grote financiële tegenslagen aanloopt. 

 

Welke verzekeringen heb je nodig? 

Iedereen die een eigen woning heeft, zou twee verzekeringen moeten afsluiten om te zorgen dat je je geen zorgen hoeft te maken over je woongenot. De eerste is de opstalverzekering. Als we zeggen dat je jouw opstal verzekeren moet, dan hebben we het over je huis zelf zonder dat er iets in de woning staat. Je woning kan namelijk op allerlei manieren beschadigd raken en het is daarom belangrijk om deze risico’s uit te bannen. Heb jij geïnvesteerd in duurzaamheid? Dan is het goed om te weten dat niet alleen je huis, maar ook je zonnepanelen en je eventuele laadpaal onder de dekking van je opstalverzekering vallen. Slaat de bliksem in in je panelen, of valt er tijdens een storm een boom op je laadpaal, dan kun je de kosten van de reparatie verhalen op je verzekering. Hierdoor draai jij zelf niet op voor deze kosten en dat scheelt je flink veel geld. 

 

Verzeker de spullen in je woning

We gaven al aan dat er twee soorten woonverzekeringen zijn, de eerste is de opstalverzekering, de tweede is de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering heeft betrekking op alle spullen die in je woning te vinden zijn. Het is daarom van groot belang dat je beide verzekeringen afsluit omdat bijvoorbeeld een brand niet alleen je huis beschadigt, maar ook je spullen. Het kan heel duur uitvallen wanneer je de vervanging of de reparatie van deze spullen zelf moet bekostigen. Veel beter is het daarom om een verzekering af te sluiten zodat je zeker weet dat de kosten gedekt zijn. Je kunt eens kijken naar de woonverzekering van Univé om te zien welke optie voor jou het meest interessant is. 

 

Vandaag nog goed verzekerd zijn? 

Een woning verzekeren Univé is heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van deze verzekeringsmaatschappij gaan om te zien welke pakketten je wilt nemen. Lees de voorwaarden even goed door en bereken dan je premie. Goed om te weten is dat hoe meer verzekeringen je bij een partij afsluit, hoe meer korting je doorgaans pakt. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan gaat je verzekering meteen in. Zo gemakkelijk kan het zijn om jezelf goed te verzekeren.